måndag 14 mars 2011

Ritningar

Den 27 september 2010 ansökte vi om bygglov. Detaljplanen och dess genomförandebeskrivning är otydliga och kan tolkas så att tvåplanshus endast  får uppföras i puts eller tegel. Huruvida Lisas dröm om ett trähus skulle bli verklighet var alltså vid denna tidpunkt högst osäkert. På de första skisserna var också fasaden i puts.


Men så fick vi något slags premliminärt muntligt besked att genomförandebeskrivningen kan tolkas på så sätt att träfasad tillåts. Ungefär samtidigt insåg vi att på planritningen fanns en "öppen trappa". Vi som ville ha en trappa klädd i nålfiltsmatta med sättsteg och underliggande vagn!

Så här konstigt blev det!
För att trappan inte skulle se så här konstig ut fick vi förlänga huset med 0,9 meter och detta medförde en extrakostnad men också extra utrymme om ca 18 kvadratmeter. Den nya planlösningen blev så här.


En fredagskväll fick vi en snilleblixt...Sovrummen på ovanvåningen var för små! Fram med skisspapper, skissa, vrida, vända, sudda, tänka och skissa...Flera timmar sennare kom vi på det! Första samtalet på måndag morgon var till WN. -"Vi vill att ni tittar på vårt förslag!" Några timmar senare kom så äntligen vår slutliga planlösning.

Med det muntliga beskedet i bakhuvudet chansade vi och skickade in bygglovsritningarna med träfasad. Liggande norgepanel av gran målad med falu svart slamfärg. Urtjusigt och dessutom något billigare än puts.





Den 15 november 2010 fick vi bygglov!
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar